fbpx

BLOG - NAŠA POT

EKIPA VSAK OTROK IN SOCIAL IMPACT AWARDS SLOVENIJA

Celotna ekipa že daljše obdobje življenja dela in stremi k boljšemu jutri. Ko se povežemo skupaj v eno celoto, otrok in mladostnikov, živečih pod pragom revščine. Mnogi izmed njih na ne-šolske dni nimajo zagotovljenega toplega obroka.

Leta 2021 smo tako spoznali osebo, katera nam predstavi SIA od bližje kot tudi njeno vlogo na slovenskih tleh. Impact Hub Ljubljana v okviru projekta SIA Awards vpeljuje socialno podjetništvo v slovenski poslovni prostor, podpira družbeno odgovornost, ponujano izobraževalne programe in mentorstva ter povezuje mlade, lokalne posameznike.

Zakaj pa smo se prijavili šele na Social Impact Award Slovenija 2022?

Za SIA Awards 2021 smo izvedeli teden pred zaključkom prijav, kar pa je za nas pomenilo da bi tekmovanje, ki nam bi omogočilo lahko hitrejše in bolj kvalitetno doseganje cilja, pričeli zelo nekvalitetno in nepripravljeno. Slednje pa je bilo in tudi je popolno nasprotje naše organizacije in njenih posameznikov. Zato smo se odločili, da se prijavimo naslednje leto. 

S pripravo sta pri tem pričela člana ekipe Timotej Čelešnik in Albin Bobnar. Tekom leta sta pripravljala tako imenovano ”solato” dokumentov in se odločala zaidejo. Ob izbrani ideji se je pričelo delo na slednji pri tem pa se ekipi kmalu pridruži tretji član Žiga Kokoravec.

S tem pa je prišlo leto 2022 in na SIA 2022 se uspešno prijavimo! Pri tem smo kar hitro pričeli s postopkom izobraževanja in mentorstva.

Ekipi pa se je nato pridružil tudi nov član Rok Križan z več kot 14 leti izkušenj na področju prostovoljnega in humanitarnega dela ter sodelovanja z različnimi organizacijami.

Tekom ustvarjanja in dela, ekipa z vzponi in padci postane celota. S tem pa ideja postane oprijemljiva in z »vsako glavo« se projekt oblikuje in izpopolnjuje v svojo končno obliki. Pri tem pa se z eno in edino mislijo, nudenju pomoči mladim pod pragom revščine zavežemo, da gremo z zastavljenim ciljem do konca, ne glede na razplet samega tekmovanja v katerega smo prav tako z veseljem vložili svoj čas in delo.

Tako pa je nastopil že mesec september v katerem se gibljemo sedaj. V okviru programa SIA Awards Slovenija smo vstopili v sredino inkubacijske dobe, katere konec se okoli sredi septembra bliža hitro. Pri tem pa smo dali čez že nekaj mentorskih srečanj oziroma sestankov s katerimi se pripravljamo na predstavitev naše ideje med finalisti pred člani žirije. Snemanje predstavitvenega videa pa je tudi že za nami in bo kmalu možen na ogled.

O našem delu, razvoju, izzivih, težavah in uspehih, pa vas bomo z veseljem obveščali in delili zgodbo z vami. Medtem pa ko tekmovanje SIA še poteka, pa vas obvestimo tudi o rezultatih, pripravah in ostalem. Zgodbo pa lahko spremljate tako na spletni strani vsakotrok.si kot tudi družbenih omrežjih.