fbpx

BLOG - NAŠA POT

KAKO SMO STOPILI NA SKUPNO POT?

Naša zgodba je polna naključij. Ko vprašanje ”kako smo pristali skupaj?”, se zazremo v preteklost in nariše se nam nasmeh na obrazu.

Zgodba Timoteja in Albina sega že v študentska leta, ko sta bila sostanovalca. Takoj ko se spoznata, ju poveže skupna vizija za boljše prihodnost okolja in družbe. Ker je bilo verjetje tako močno, sta kaj hitro postala sostanovalca in pričela z delom na idejah za boljši jutri. Po daljšem obdobju in mnogih poizkusih, se odločita za delo na ideji, ki bi pomagala reševati aktualen problem otrok in mladostnikov pod pragom revščine.

Žigova zgodba se vrača nazaj v osnovnošolske dni, ko so z Rokom in Timotejem igrali košarko v rivalnih klubih; Ježica, Olimpija, Ilirija. Skozi rivalstvo se je razpletlo prijateljstvo skozi zgodbo katerega pa se je hitro ugotovilo, da Žigo prav tako povezujejo enake vrednote in želja po boljšem jutri. Glede na skupne cilje in vrednote, se je v ekipo hitro vključil in nadaljeval zgodbo kot ekipa Vsak Otrok.

Najnovejši član ekipe, Rok Križan, pa se je pridružil poleti 2022. Ob igranju košarke kateri večji del se je med člani ekipe preigrala na igrišču Luke Dončiča za stavbo Pop tv-ja, se je razpletel pogovor o dejavnostih izven športa. Kaj hitro se je ugotovilo, da se je po naključju našel še nekdo z enakimi vrednotami. Tako je bil naslednji dan že prvi sestanek, ko je bilo dogovorjeno sodelovanje.

Z vzpostavitvijo celotne ekipe, se je ideja tako začela oblikovati v projekt oziroma celoten program zavoda Vsak Otrok.