fbpx

BLOG - NAŠA POT

SIA - NAGRADA JAVNOSTI IN NADALJEVANJE

Po treh pestrih mesecih dela in truda se je za ekipo Vsak Otrok zaključilo pomembno poglavje v svoji začetni zgodbi. Ta se je začela v mesecu juniju, ko smo oddali prijavo projekta Vsak Otrok na natečaj Social Impact Award Slovenija na katerega se je prijavilo nekaj več kot 70 projektov. Namen natečaja je bilo odkrivanje novih idej s potencialom na področju socialnega podjetništva in s tem omogočanja povezovanja z različnimi podjetji in organizacijami kot tudi nudenje pomoči po želji na področju razvoja. Zmaga je bila možna na dva načina, z glasom ljudstva ali strokovno žirijo.

Slab mesec kasneje, v mesecu juliju, smo v okviru natečaja naredil prvi korak naprej in bili izbrani med 12 finalistov.

S tem pa so se v sklopu natečaja za ekipo Vsak Otrok začele različne delavnice in izobraževanja, prav tako pa je bil vsaki ekipi dodeljen tudi mentor, ki ga je ekipa lahko koristila za različna vprašanja in nasvete za želena področja. Ekipi Vsak Otrok je pripadel direktor Slovenske agencije za mlade, Jan Peloza.

Za zmago na področju glasa ljudstva, je bila glavna naloga sestava scenarija in snemanje predstavitvenega videa prijavljenega projekta. Video je tako služil javnemu glasovanju za najboljši projekt, ki je bil dostopen na strani Social Imapct Awards oziroma tudi na družbenih omrežjih in spletnih straneh posameznega prijavljenega projekta.

Zadnje dni avgusta pa smo se posvečali tudi pripravi zagovora oziroma »pitch-a« pred strokovno žirijo. Zagovor pred žirijo je potekal konec septembra. V tem času pa je potekalo javno glasovanje, za katerega pa ekipe niso smele uporabiti plačljivih oglasov. Dovoljeno je bilo le organsko zbiranje glasov.

Nemudoma so družine, prijatelji, poznanstva in nova poznanstva pokazali pozitivno podporo, kar je povzročilo veliko ogledov in deljenje predstavitvenega videa Vsak Otrok po družbenih omrežjih.

Kakor hitro se je glasovanje začelo se je tudi končalo. Na razglasitev rezultatov so ekipe morale počakati do 14. oktobra. Ko je ta dan končno prišel, smo se odpravili v Pokrajinski muzej Koper, kjer je bila organizirana zaključna prireditev z razglasitvijo zmagovalcev. Prireditev je vodil povezovalec Nik Škrlec s fantastičnimi glasbenimi vložki violinistke Maše Golob. Na koncu prireditve pa se je odvila razglasitev zmagovalcev in podelitev nagrad.

Začelo se je s podelitvijo nagrad za zmagovalce po izboru strokovne žirije pri čemer vrstni red ni imel pomena. Tu sta nagrado prejela projekta Charify art in Ring Ring 12. Nato je sledila podelitev nagrade za zmagovalca javnega glasovanja. Prvi projekt, ki je prišel po nagrado, je bil projekt Prskalnik. Nato pa je sledila še naslednja in s tem tudi zadnja nagrada na področju javnega glasovanja, katero pa je prejel projekt Vsak Otrok!

Po dogodku je sledilo slavje in skupno druženje ob dobri glasbi in hrani.

Nagrada in zmaga predstavlja potrditev, da je zgodba na pravi poti in ima srčno podporo družbe s čimer smo hvaležni do neba!

Samo sodelovanje v okviru Social Impact Award Slovenija pa se s tem še ni končalo. V sklopu zmage se v sredini meseca novembra ekipa odpravlja na Dunaj, kjer se bomo udeležili Social Impact Award Summit, združenja vseh zmagovalcev po svetu v letu 2022 in spoznali primere dobre prakse kot tudi ekipe, ki stremijo k boljšemu jutri iz vsega sveta. Hkrati pa se bo delalo na povezovanju z različnimi partnerji, ki bi jih kot ekipa Vsak Otrok lahko spoznali z zmago v sklopu Social Impact Award in bi le ti omogočili podporo in hitrejši razvoj.

Vsekakor pa ta zmaga za ekipo in za sam, s koncem septembra 2022, ustanavljajoči se zavod Vsak Otrok predstavlja šele začetek trde poti polne izzivov, ki je pred nami. Le to pa  ekipa sprejema z odprtimi rokami za boljši jutri otrok in mladostnikov.