fbpx

BLOG - NAŠA POT

NAŠ VSAKDAN

Marsikdo se najbrž sprašuje, kdaj, kje in kako kakšno zgodbo začeti. Tudi mi pri tem nismo bili izjema. 🙂

Med prvimi izzivi s katerimi smo se srečali je bil dan, kraj in čas srečanja. Kot mnogi drugi, vsakodnevno tudi pri nas nastopajo službene ali študijske obveznosti ob različnih urah in krajih.

Na srečo pa se nam je kar hitro uspelo dogovoriti tako za čas in kraje srečevanj s čimer smo se dela lahko lotili. Seveda se je bilo potrebno pri tem kakšni prostočasni aktivnosti odreči, a za boljši jutri je bil to še najmanjši problem.

Tako se praktično vsak dan po opravljenih obveznostih posameznega člana ekipe Vsak Otrok, popoldne sestanemo. Pregledamo opravljene obveznosti in dorečemo naslednje korake, ki nas bodo pripeljali do vseh zadanih ciljev. Pri tem zavestno stremimo h konstantnemu izboljševanju, skrbi za okolje in družbo. Ob tem nas povezuje preprostost, učenje, delanje napak, humor, pitje kave in preživljanje prostega časa ob športu in v naravi.

Kaj pa počnemo drugače, s čim se ukvarjamo?

Rok Križan, član ekipe, svoje dopoldneve v okviru dela oziroma službe večji del časa preživi za računalnikom v okviru spletnih strani ter sorodnih dejavnosti kot tudi na sestankih pri čemer delo z ljubeznijo do sočloveka kombinira s prostovoljnim delom. Slednjemu z veseljem že več kot 14 let svoj prosti čas tudi namenja in je ob tem tudi zelo uspešen. Zelo rad pije veliko kave, kar ga, humorno povedano, edino povezuje z ostalimi člani ekipe, saj ne reče: »Kdaj se dobimo na sestanku?« temveč »Kdo danes kuha kavo?«. Seveda je sebe med kandidati za kuho kave že z vprašanjem izločil. 😊

Žiga Kokoravec svoje dopoldne preživlja kot uspešni osebni košarkarski trener. Svoj prosti čas pa rad izkoristi v naravi in hodi na Šmarno Goro ter “skače naokoli” ravno toliko, da ostalim članom ekipe vlije malo slabe vesti glede kondicijske pripravljenosti. 😊 V prostem času prav tako rad igra košarko kot preostali člani ekipe, najraje z Rokom, saj so vedno prisotne športne provokacije brez katerih pač ni ekipnega športa in dobrega ali slabega provokatorskega materiala za naslednje košarsko igro.

Albin Bobnar dopoldneve namenja družinski kmetiji in prodaji zelenjave. Pri delu je zelo skrben ter znova in znova kaj novega na tem področju nauči tudi ostale člane ekipe za kar so mu zelo hvaležni. Seveda pa medtem ostali člani za povrh z veseljem razmišljajo tudi o rabutanju na njihovem vrtu. 😊 Prav tako dela tudi v svetu varovanja. Svoj prosti čas rad preživlja v naravi kot tudi s Timotejem Čelešnikom s katerim dela v “zunanjih učilnicah”, kar je mnogokrat prispodoba za popoldansko delovno mesto (ali drugače povedano skupno sedenje na klopci, vsak za svojim zaslonom). Tudi tukaj šal ne manjka!

Timotej Čelešnik svoje službene dopoldneve prav tako preživlja za računalnikom in sestankih v okviru katerih pomaga pri iskanju službe ter informiranju iskalcev slednje. Le ti včasih nastopajo v vlogi oseb kot tudi podjetij. V prostem času se najraje ukvarja s športom, preživlja čas z Albinom Bobnarjem v “zunanjih učilnicah” in usklajuje, kdaj se bo ekipa ponovno dobila in kdo bo kuhal kavo, spet. Pri tem pa so mu člani ekipe za organiziranje skupnih srečanj zelo hvaležni, saj v primeru težav kuhe kave, odgovornost z največjim veseljem prevalijo nanj in se v miru lahko posvetijo razvoju zgodbe Vsak Otrok pri kateri so z mislimi in srcem praktično vsak delček dela.

Sreda, sedem dni v tednu

Ker pa smo od samega začetka vedeli, da je usklajevanje nujno potrebno, smo na prvem srečanju v mesecu juliju 2022, ko smo se srečali člani ekipe v trenutni zasedbi, optimistično dorekli, da bodo srečanja oziroma sestanki potekali zagotovo 1-krat na teden, predvidoma ob sredah. Ta 1-krat na teden je že naslednji dan postal praktično vsak dan, torej 7-krat na teden. Od tistega dne dalje je redkost, v kolikor »sreda« ni vsak dan oziroma se ne vidimo, delamo in seveda ne komentiramo, kdo bo kuhal kavo.

Tako ob delu in dobri volji ter z vsakdanjimi majhnimi koraki, vztrajnostjo, iskanjem rešitev ter povezovanjem s somišljeniki, naša pot počasi gradi na majhnem koščku k boljšemu jutri na katerem iz dneva v dan delamo z željo, da bo ta košček postal večji, z zgodbo, ki jo želimo ustvarjati z vami.